Skip to content

Over ons

In 2003 gestart als importeur van “Belgische brood en toastsalade” tot de conclusie gekomen dan vele Nederlanders een iets wat zoetere smaak meer waarderen heb ik in 2006 het besluitgenomen zelf salades te gaan produceren.

Een emmer mayonaise en een emmer cocktailsaus gekocht, vis bij de visboer gehaald en in het weekend een 5 tal salades ontwikkeld in de keuken thuis. Te weten Krabsalade, zalmsalade, tonijnsalade, Hollandse garnalensalade en Noordzee vissalade.

Op maandag morgen naar bestaande klanten om hun kennis te laten maken met mijn eigen salade creaties en de reactie was verbluffend. De klanten wilden graag over naar deze varianten. De eerste stap naar eigen productie was gezet en die zelfde dag een menger aangeschaft waarin 40kg per charge gemaakt kon worden. Die eerste maanden was het hard werken immers het mengen deden we machinaal maar al de overige werkzaamheden deden we met de hand. Al snel was duidelijk dat er geautomatiseerd moest worden want niet alleen een grotere klanten kring ontstond maar er kwam ook vraag naar andere salades zoals kip-curry en beenhamsalade.

Ook de lokale retail deed een beroep op onze producten en zo ontstond ook een consumenten verpakkingslijn, waarbij eerst handmatig maar later ook volledig geautomatiseerd afgevuld word.

In 2011 zijn we verhuist naar de huidige locatie waar de mogelijkheden tot groei in assortiment en volume aanwezig waren en hebben geïnvesteerd in een foodsafety systeem IFS genaamd om onze kwaliteit en smaak te kunnen waarborgen.

De gedachte aan de start met het mengertje van 40kg per charge geeft een heerlijk gevoel en ben ik trots wat we sinds die tijd hebben bereikt daar we nu elke week tussen de 5500 en 6500 kilo salades maken in een 50 tal variëteiten, waarbij de smaak van de eerste recepturen nog steeds de basis vormen van ons ambachtelijke assortiment.

Locatie productie & kantoor

Contact